Perjumpaan Reunion 1977-1981: Mengenang Masa Indah Bersama Batik Kirana 29

11/9/20231 min read

Pada 5 November yang lalu, sebuah perjumpaan reunion telah pun berlangsung. Alumni sekolah yang terdiri daripada tahun-tahun 1977 hingga 1981 telah berkumpul semula untuk mengenang masa indah mereka bersama-sama. Tapi yang membuat perjumpaan ini begitu istimewa adalah pemilihan pakaian yang sama oleh semua.

Sebagai tanda persahabatan, mereka telah memilih untuk memakai batik Kirana 29 sebagai baju mereka. Batik Kirana 29 merupakan sejenis batik yang mempunyai corak yang unik dan menarik. Coraknya terinspirasi dari keindahan alam dan kebudayaan Malaysia. Warna Biru dari Batik Kirana ini menjadikan suasana menjadi lebih meriah. 

Selain dari pemilihan pakaian yang sama, perjumpaan reunion ini juga diisi dengan pelbagai aktiviti dan acara. Mereka telah mengadakan sesi bergambar bersama, berkongsi kenangan lama, dan juga mengadakan persembahan khas. Semua aktiviti ini bertujuan untuk mempereratkan lagi hubungan di antara alumni sekolah ini.

Kami dari Raifli sangat berterima kasih kepada mereka kerana menjadikan Raifili sebagai dari sebahagian dari mereka. Kami berharap lebih ramai orang akan memartabatkan lagi batik. 

BERHASRAT DAPATKAN 1 JUTA TAJAAN BATIK SERAGAM?

JOM DAPATKAN SEKARANG DAN HUBUNGI KAMI

Untuk sebarang maklumat atau pertanyaan boleh hantar pada email kami di raifiliworld@gmail.com.
Kami menunggu anda untuk Batik Raifili Jom Dapatkan Sekarang!